1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Предстоятель УПЦ: Атака на Сербську Церкву – наслідок антиканонічних дій Константинополя

Предстоятель УПЦ: Атака на Сербську Церкву – наслідок антиканонічних дій Константинополя

Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій надіслав лист зі словами підтримки Святішому Іринею, Архієпископу Печському, Митрополиту Белградо-Карловацькому, Патріарху Сербському у зв’язку з ситуацією, що виникла у Чорногорії внаслідок прийняття парламентом дискримінаційного закону «Про свободу віросповідання і переконань і правове положення релігійних громад». Текст листа розміщений на сайті Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ.

Предстоятель УПЦ констатував, що сумнозвісний закон насправді спрямований проти єпархій СПЦ у Чорногорії та ігнорує волю переважної більшості вірян, котрі виступають проти цього документу.

«Відомо, що влада Чорногорії також ігнорує канонічну Церкву своєї країни і надає підтримку розкольникам. На жаль, подібне відбувалося в недалекому минулому і в Україні, де позиція розкольників, які насправді є меншістю в нашій країні, підносилась як голос всього віруючого українського народу, та ігнорувався голос канонічної Української Православної Церкви, котра об’єднує мільйони віруючих.

Сьогодні вся повнота Української Православної Церкви – єпископат, духовенство та миряни особливо співпереживають Вашій Святішій Церкві і православному народу Чорногорії. Адже і наша Церква пережила за останній рік відомі всьому православному світові події, які багато в чому подібні до того, що зараз починається в Чорногорії. Це захоплення наших храмів, побиття віруючих, дискримінаційні закони проти нашої Української Православної Церкви та багато іншого.

Безсумнівно, ті події, які відбуваються сьогодні в церковному житті Чорногорії є наслідком антиканонічних і волюнтаристських дій Константинопольського патріархату в Україні, які були підтримані вже колишньою домінуючою політичною владою нашої країни. Очевидно, що подібним чином і за тим же зразком державна влада Чорногорії, ймовірно не без впливу ззовні, намагається діяти в релігійній сфері своєї країни, втручаючись в церковне життя, підтримуючи розкольників і дискримінуючи канонічну Церкву», – пише Митрополит Онуфрій.

Предстоятель УПЦ висловив свою молитовну підтримку і братську солідарність всім ієрархам, духовенству і віруючим Чорногорії, і особливо Преосвященнішому єпископу Діоклійському Мефодію, що постраждав від дій місцевої поліції.

Попередній запис
В Нікшичі скоєний напад на священнослужителя Сербської Православної Церкви
Наступний запис
Філарет погодив для ПЦУ статус митрополії, – Епіфаній

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее