1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Предстоятель УАПЦ Макарій вибачився за скандального «єпископа» та усунув його від обов’язків

Предстоятель УАПЦ Макарій вибачився за скандального «єпископа» та усунув його від обов’язків

Архієпископ УАПЦ, очільник Тернопільської єпархії Мстислав усунений від керування та засланй на перевиховання до монастиря аж на місяць! Такою стала реакція церковного керівництва на скандал за участі архієрея та кількох священиків у нічному клубі. Відповідне рішення  ухвалив Собор єпископів УАПЦ, який відбувся у Києві 18 жовтня 2016 року. Покарати вирішили і двох священиків та одного іподиякона, які були супутниками Мстислава під час його розваг. Їх відсторонили від пастирських обов’язків.

«Архієрейський Собор вирішив відправити архієпископа Тернопільського і Подільського Мстислава на покаяння в один із монастирів УАПЦ на місяць. Тимчасово виконувати обов’язки керуючого буде митрополит Галицький та Івано-Франківський, керуючий Івано-Франківською єпархією УАПЦ Андрій (Абрамчук)», – повідомив секретар Патріархії УАПЦ отець Віталій Даньчак.

Окрім того, в УАПЦ створили комісію, яка проведе розслідування у справі. Адже скандал кидає тінь не лише на УАПЦ, а й на всю православну церкву, тому відсторонення його фігурантів від пастирських обов’язків і священничого служіння може бути тільки початком санкцій, котрі розглянуть за підсумками роботи комісії.

Митрополит Макарій, предстоятель УАПЦ, вибачився за своїхз пастирів: «Мені боляче за моїх співбратів, що вони собі це дозволяють. Я хотів би за дії священнослужителів попросити вибачення у всього віруючого українського народу».

Нагадаємо, до медійників потрапило відео, на якому Мстислав «відпочиває» в компанії двох священиків, іподиякона та кількох дівчат в одному з ресторанів Тернополя 27 вересня, в день Воздвиження Хреста Господнього. Їхні танці закінчуються бійкою та фільмуються камерами спостереження.

 

Попередній запис
Архієпископ УАПЦ, розважаючись в клубі, став співучасником бійки + ВІДЕО
Наступний запис
Єпископ РКЦ назвав №4128 анархією та рейдерством

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее