1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Предстоятель РПЦ подякував Православній Церкві в Америці за підтримку канонічної УПЦ

Предстоятель РПЦ подякував Православній Церкві в Америці за підтримку канонічної УПЦ

6 грудня 2019 року в ході зустрічі в Патріаршій резиденції в Даниловому ставропігійному чоловічому монастирі в Москві Патріарх Московський і всієї Русі Кирило висловив вдячність Предстоятелю Православної Церкви в Америці Митрополиту всієї Америки й Канади Тихону за принципову позицію щодо невизнання ПЦУ. Про зустріч повідомляє РІА Новости.

«Хотів би подякувати за молитовну підтримку стражденної Української Православної Церкви, за ваше звернення з підтримкою Блаженнішого Митрополита Онуфрія та канонічної Української Церкви, за відповідне рішення Синоду вашої Церкви. І хотів би особливо підкреслити вашу принципову позицію щодо невизнання так званої ПЦУ», – сказав Предстоятель.

Незважаючи на те, що зараз православний світ переживає не найлегші часи в плані розвитку міжправославних відносин, Руська Церква і Православна Церква в Америці перебувають «у повній взаємодії і є однодумцями з цілої низки питань, які сьогодні стоять на міжправославному порядку денному».

У свою чергу Митрополит всієї Америки і Канади Тихон запевнив Патріарха Кирила в своїй підтримці. «Можете бути впевнені, що мої братські молитви завжди з вами», – сказав він, запросивши Патріарха і представників Московського Патріархату на майбутнє святкування 50-річчя автокефалії ПЦА в 2020 році.

Попередній запис
Посол України подякував Олександрійському патріарху за визнання ПЦУ
Наступний запис
Київську митрополію УПЦ відвідали представники РПЦЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее