1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Предстоятель Антіохійської Церкви пропонує скликати загальноправославний Собор

Предстоятель Антіохійської Церкви пропонує скликати загальноправославний Собор

Немає жодної необхідності в дискусіях «з питань автокефалій» в умовах, коли православному світу особливо необхідна єдність перед лицем сучасних викликів та загроз. Про це заявив Патріарх Антіохійський і всього Сходу Іоанн Х під час свого перебування у Сербії 14 жовтня 2018 року, передає «РИА-Новости».

«Причини нашого приїзду до сестринської Сербської Православної Церкви – це наші зобов’язання спільно розглянути все те, що нині ускладнює відносини між Помісними Православними Церквами. Яка необхідність саме зараз дискутувати з питань автономій чи автокефалій, коли нам понад усе потрібна повна та тверда єдність всіх православних християн? Немає жодних сумнівів, що Православна Церква повинна розглянути свої проблеми на загальному Соборі, де були б зібрані Предстоятелі всіх Помісних Церков», – заявив Патріарх Іоанн.

Зі слів Патріарха, необхідно молитись Господу, «щоб Він відвів від Своєї Церкви всі хвилі політичних капканів, історичних потрясінь та руйнівного духу індивідуалізму, і щоб у Ній сяяв дух Його слави».

«Возлюблені у Господові, нам більше за все потрібний той час, у котрому православне християнство буде одним словом і одним твердим Тілом посеред хаосу цього світу, котрий, передусім, відрізняється розділеннями. Єдність православного християнського світу є запорукою, котру Христос передав у наші руки, а згода Помісних Церков – це те, що у першу чергу зберігає його єдність та згуртованість», – сказав Патріарх Антіохійський Іоанн Х.

Попередній запис
Предстоятель РПЦ попросив молитовно підтримати Священний Синод, котрий зібрався у Мінську
Наступний запис
На Покрова поліція затримала 122 провокатори на території Києво-Печерської лаври

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее