1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Представник Константинополя заявив, що виганяти екзархів Фанару з України в УПЦ не уповноважені

Представник Константинополя заявив, що виганяти екзархів Фанару з України в УПЦ не уповноважені

Ієрарх Константинопольського Патріархату архієпископ Тельміський Іов (Геча) , коментуючи рішення Священного Синоду УПЦ від 25 вересня 2018 року, заявив, що Українська Православна Церква не правомочна для того, щоб робити приписи екзархам Константинополя, щоб вони залишили її територію. Про це він заявив у коментарі Укрінформу.

За його логікою, УПЦ не має права засуджувати Вселенський Патріархат, оскільки у міжцерковних питаннях не веде листування, не будучи суб’єктом цих відносин, у котрих може виступати виключно РПЦ. Нагадаємо, раніше у Константинопольському Патріархаті заявляли, що територія українських єпархій відійшла до РПЦ «неправильно».

Також архієпископ Іов нагадав, що у 2008 році Патріарх Варфоломій приїздив до Києва особисто, без запрошення Митрополита Володимира, однак тодішній Предстоятель УПЦ від діалогу не відмовився.

Нагадаємо, 25 вересня 2018 року на засіданні Священного Синоду УПЦ прийняли звернення до Константинополя з вимогою відкликати екзархів Фанару з території України та припинити втручання у її внутрішні справи.

Попередній запис
Синод УПЦ закликав Вселенський Патріархат припинити втручатися у внутрішні церковні справи України та відкликати своїх екзархів з Києва
Наступний запис
Після того, як не відбулась зустріч керівництва УПЦ з послом США, з-за океану посипались заяви протилежного змісту

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее