1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Представник Константинополя заявив, що розгляд апеляцій – привілей Фанару

Представник Константинополя заявив, що розгляд апеляцій – привілей Фанару

В інтерв’ю «Укрінформ» помічник Вселенського Патріарха єпископ Макарій Христопольський заявив, що розгляд апеляцій – привілей патріаршого престолу Константинопольського Патріархату. З його слів, на засіданні Синоду в Стамбулі були розглянуті апеляції «екліту» (право верховного церковного суду розглядати справи, за якими була подана апеляція) Філарета Денисенка та Макарія Малетича, а також єпископів, кліриків і мирян, котрі до них належать, у канонічне поле.

Як заявив єпископ Макарій, у результаті «розгляду апеляцій» було вирішено, що обидва ієрархи тепер є канонічними ієрархами Церкви, і це ж стосується духовенства і мирян, котрі від них приймали священні обрпяди.

Нагадаємо, єпископ Макарій вже пав жертвою творців фейків українських ЗМІ: він виявив, що видання «РІСУ» розмістила «звіт» з українського питання за його підписом, до котрого ієрарх не мав жодного стосунку, та просив прибрати фальшивку.

Попередній запис
Арбітрами у юрисдикційних суперечках мають виступати Олександрійський та Антіохійський Патріархи, а не Фанар, – представник РПЦ
Наступний запис
Парубій послав опоблоківців на Афон

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее