1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Представник Кам’янець-Подільської єпархії УПЦ засвідчив, що жодної атрибутики під час хресного ходу організатори не роздавали

Представник Кам’янець-Подільської єпархії УПЦ засвідчив, що жодної атрибутики під час хресного ходу організатори не роздавали

Представник Кам’янець-Подільської єпархії Української Православної Церкви протоієрей Тарас Забудько спростував розповсюджені у ЗМІ повідомлення про те, що організатори традиційного хресного ходу з Кам’янця-Подільського до Почаївської Лаври нібито «роздавали хрестоходцям футболки» з текстом «Приготовьтесь к войне…». Про це отець Тарас написав на своїй сторінці у Facebook.

«Хочу засвідчити, що ні в цьому році, ні будь-коли раніше в нашій єпархії під час організації кресного ходу ніякої релігійної чи іншої атрибутики не роздавали. Тому інформація щодо футболок, які нібито отримувались від організаторів, є неправдивою», – заявив священнослужитель.

Щодо тексту на одязі «хрестоходців», котрий тиражували ЗМІ, то він є цитатою з Біблії і сам по собі не є правопорушенням. «Приготовьтесь к войне, возбудите храбрых; пусть выступят, поднимутся все ратоборцы. Перекуйте орала ваши на мечи и серпы ваши на копья; слабый пусть говорит: Я силен», – ці слова є цитатою з книги пророка Іоіля 3,9-10 і не містять нічого кримінального, навіть з точки зору правоохоронців, які супроводжували хресний хід від першого дня до останнього, каже отець Тарас.

«Журналістам та тим, хто розповсюджує подібне, хочу побажати, аби вони більш відповідально ставилися до тієї інформації, яку поширюють», – додав представник Кам’янець-Подільської єпархії УПЦ.

Разом з тим, коментуючи його допис, учасники кресного ходу підтвердили, що бачили у натовпі людей у чорних футболках, однак лише в останні години семиденного руху, а на текст взагалі не звернули уваги.

Попередній запис
У Конотопі депутати міськради звільнили мера, котрий перешкоджав заходам УПЦ у місті
Наступний запис
Предстоятель РПЦ прокоментував зустріч зі Вселенським Патріархом

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее