1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Представники УГКЦ не хочуть дружити з тими, хто голосував за Зеленського

Представники УГКЦ не хочуть дружити з тими, хто голосував за Зеленського

Греко-католицькі священики видаляють зі своїх акаунтів в соціальних мережах друзів, які проголосували за кандидата в президенти Володимира Зеленського. Священики УГКЦ таким чином поділяють країну за принципом «свій-чужий», відштовхуючи від себе людей заради політики, пише на своїй сторінці у Facebook релігійний експерт Олександр Вознесенський.

«Ви за Зеленського – тоді забирайтеся з друзів. Саме такі гасла лунають нині в середовищі УГКЦ з вуст видатних діячів, священиків і навіть єпископів. Складно собі уявити, що священик або єпископ може взяти і відштовхнути від себе людину заради політики. Але це реалії УГКЦ, де політика більш значима, ніж віра в Христа.

Зверніть увагу, що, наприклад, тільки у ієромонаха Юстина (Юрія) Бойка таке гасло набрало вже більше 500 репостів.

Священики УГКЦ вкотре активно поляризують і поділяють країну за принципом “свій-чужий”. І це насправді дуже нагадує ситуацію на початку майдану 2013 року, коли ці ж уніатські діячі виводили маси людей прямо з храмів УГКЦ на площі з криками “Банду геть”, а всіх незгодних тут же оголошували агентами Путіна, агентами ГРУ і ФСБ», – пише Олександр Вознесенський.

Слідом за ним заявив про небажання спілкуватися з тими, які голосували за Володимира Зеленського, єпископ УГКЦ Петро Крик: «Хто проголосував за Зе і є серед моїх друзів, прошу видалитись… ми з Вами мріємо про різну Україну».

Аналогічний «пост для Зе-фанатів» помістив у себе в Facebook головний редактор уніатського ресурсу Релігійно-інформаційна служба України Тарас Антошевський: «Я розумію, що у вас сьогодні свято, і тому вчора ви трохи «дуркували» і проголосували за бридкого приколіста країни. Але мене це не приколює. Тому зробіть милість, видаліться з мого списку ФБ-друзів». Також він повідомив, що Володимир Зеленський – вибір для гопників.

Попередній запис
Зараз 40/60 на користь Зеленського, але ми переможемо, – клірик ПЦУ
Наступний запис
«Я священик, я не клоун. А ви?», – клірик ПЦУ звернувся до українців

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее