1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Представники ПЦУ захопили Свято-Миколаївський храм УПЦ у селі Скобелка

Представники ПЦУ захопили Свято-Миколаївський храм УПЦ у селі Скобелка

9 березня 2019 року представники УПЦ КП/ПЦУ захопили Свято-Миколаївський храм Української Православної Церкви у селі Скобелка Горохівського району. Напередодні обласна влада здійснила перереєстрацію статуту громади УПЦ на користь новоутвореної організації ПЦУ, обґрунтувавши це кількаразовим проведенням у селі незаконних «зборів громади». При цьому проігнорували законне волевиявлення релігійної громади, яке підтвердило бажання вірян зберегти юрисдикцію УПЦ, повідомляє сайт Волинської єпархії УПЦ.

Як повідомив настоятель храму ієрей Назарій Філіпович, до нього прийшов один з активістів переходу до ПЦУ, заявивши, що тепер він розпоряджається майном. У священика вимагали ключі від храму та інших приміщень.

Попередньо громада намагалась домовитись про те, щоб розділити доступ до майна, наприклад, віряни УПЦ були б не проти того, якби їм залишили дзвіницю, або погодились на почергове використання храму. Рейдери їм у цьому відмовили. Більше того, у день, коли до загарбників перейшов храм, вони у силовий спосіб відтиснули кількадесят віруючих УПЦ від приміщення.

На всіх дверях замінені замки. Настоятель громади каже, що віряни оспорюватимуть незаконну перереєстрацію в суді.

Попередній запис
Духовенство Володимир-Волинської єпархії висловило підтримку канонічній Українській Православні Церкві та її Предстоятелю
Наступний запис
Парафію УПЦ в селі Клепачів «перевели» у ПЦУ без зміни керівника громади у реєстрі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее