1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Представники Константинополя готуватимуть «собор» єпископів в Україні, бо ті б самі не впоралися, – Филипович

Представники Константинополя готуватимуть «собор» єпископів в Україні, бо ті б самі не впоралися, – Филипович

Ієрархи Константинопольського Патріархату, прислані до Києва, готуватимуть проведення в Україні «собору» з участю архієреїв УАПЦ, УПЦ КП та частини УПЦ – тих, котрі підписали відповідне звернення до Патріарха Варфоломія. Про це повідомила у коментарі телеканалу «Еспресо» релігієзнавиця Людмила Филипович.

Дотепер, як каже експерт, на цю тему були тільки розмови та обіцянки, але тепер справа посунулася впритул до Томосу. Представники Константинополя організовуватимуть проведення «собору» замість представників конфесій, котрі мали самі об’єднатись та обрати головуючого.

«Напевно, самі вони не змогли б це зробити, тому будуть посередники від Константинопольського Патріархату, бо підготовка Собору – це важка справа. На ньому буде обрано Предстоятеля нової Церкви, яка і отримає Томос від Константинопольського Патріарха», – каже Людмила Филипович.

З її слів, Патріарх Варфоломій правильно зробив, що призначив сюди екзархами уродженців Івано-Франківська та Львова (насправді перший, Даниїл Зелінський, народився та виріс на Тернопільщині, – ред.).

«Вони неодноразово бували в Україні і володіють всією повнотою складнощів, з якими вони можуть зустрітися. Сподіваємося, що будуть зроблені правильні і безболісні кроки», – резюмувала релігієзнавиця.

Попередній запис
Засідання суду про скасування реєстрації Десятинного монастиря перенесли на 10 днів
Наступний запис
«Це катастрофа», – як у Помісних Церквах реагують на демарш Фанара

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее