1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. “Православні різних патріархатів повинні добровільно віддати всі храми”, – капелан УГКЦ

“Православні різних патріархатів повинні добровільно віддати всі храми”, – капелан УГКЦ

“Православні різних патріархатів повинні добровільно віддати всі храми які були в посіданні УГКЦ. Ми довели це у Коломиї і доведемо на теренах Галичини і Закарпаття.Ми не залишимо наших святинь!”. Заяву з такими словами опублікував на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook “капелан” Коломийської єпархії УГКЦ Михайло Дзюба. Останній є активним учасником подій біля Благовіщенського храму УПЦ, який уніати захопили кілька днів тому.

“Ми просимо і апелюємо не до судів земних, а до совісті людської.Будьте люди, бо лихо вам буде!Не провокуйте і не ведіть людей облудними стежками”, – погрожує Дзюба у дописі. “Ми довели це у Коломиї і доведемо на теренах Галичини і Закарпаття. Ми не залишимо наших святинь! Ми не опустимо руки в безнадії, а доведемо, що ми народ якого сила ніким звойована ще не була!”, – завершує капелан.

Нагадаємо, представники УГКЦ різко активізувались у Івано-Франківській області, провокуючи міжконфесійні конфлікти та фактичні громадянські протистояння. Вчора, під час спроби потрапити до свого храму, віруючі УПЦ стали жертвами нападу греко-католицьких “священиків” та активістів місцевого осередку “Правого сектору” і “Чорної сотні”. 

Дзюба

Попередній запис
Уніати озвіріли! В Коломиї греко-католицькі “капелани” б’ють православних
Наступний запис
Уніати Тернопільщини вже намітили наступні парафії для захоплення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее