1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Православний публіцист розгромив інтерв’ю Кирила Говоруна

Православний публіцист розгромив інтерв’ю Кирила Говоруна

Релігієзнавець Олександр Вознесенський розкритикував у Facebook недавнє інтерв’ю богослова, позаштатного клірика РПЦ отця Кирила Говоруна. Воно опубліковане «Релігійною правдою» з багатообіцяючим вступом, де «дуже радиться подивитись» бесіду зі священиком, котрий «спростовує всі міфи , що їх за останні місяці народили московська пропаганда та Філарет щодо автокефалії ПЦУ та Томосу».

«Кирило Говорун скотився до рівня відвертого брехуна. Далі половини ролика навіть слухати не зміг цю дешеву брехню.

1) Було заявлено, що текст автокефалії нічим не відрізняється від інших. Кирило Говорун, покажіть, будь ласка, хоч одну автокефальну Церкву, в котрої сказано було б, що вона не має права вирішувати жодні важливі справи без схвалення Константинополя. Хоч одну!

Якщо у вас склероз, я нагадаю вам текст Томосу: «Для вирішення значимих питань церковного, догматичного і канонічного характеру слід Блаженнішому митрополиту Київському і всієї України від імені Священного Синоду своєї Церкви звертатись до нашого Святішого і Вселенського Патріаршого Престолу».

2) Покажіть мені хоч одну Церкву, котра була би томосом про автокефалію обмежена якоюсь конкретною територією (в даному випадку кордонами країни). Хоч одну!

3) Коли ви сказали, що, на відміну від СЦУ, греки змушені погоджувати процеси канонізації, а СЦУшники цього робити не повинні – ви просто показали себе, що ви або взагалі не розумієте, про що говорите, або ж звичайний брехун. Справа у тому, що зовсім недавно на офіційному сайті СЦУ було вказано, що була направлена офіційна делегація СЦУ до Варфоломія, та останній схвалив (!) і дав дозвіл до вшанування святителя Луки Кримського. Всі нормальні люди в УПЦ і без всіляких Варфоломіїв його шанували. А от СЦУшникам довелося випрошувати дозвіл. Враховуючи це, самі факти свідчать, що ви брешете.

Далі цього моменту дивитись вже не хотілось – неприємно навіть слухати, коли людина так зухвало бреше.

Попередній запис
Говорун чомусь вирішив, що нейтралітет влади в питанні церкви сприятиме визнанню ПЦУ
Наступний запис
Сьогоднішня церковна ситуація в Україні – випробування нашої віри, – РПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее