1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Православна Церква має бути єдиною та неподільною – Патріарх Феодор

Православна Церква має бути єдиною та неподільною – Патріарх Феодор

В інтерв’ю РІА Новини Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор II прокоментував ситуацію в Укаїні та зазначив, що політики не повинні втручатися в церковні справи, необхідно дотримуватися принципу церковної неподільності.

 «Я дуже добре знаю Україну – і єпископів, і віруючих-мирян, – і маю дуже гарне уявлення про те, якими стимулами керуються люди, які намагаються сьогодні посіяти розбрат в Україні. З самого початку, коли тільки виникла проблема церковного розколу, Олександрійський Патріархат і я, як його представник, зайняли таку позицію, що Українська Церква є невід’ємною частиною Російської Православної Церкви», заявив Предстоятель.

Ієрарх згадує, що «коли схизматики спробували насильно, без запрошення прийти в Свято-Троїцький храм, який тоді був обійстям Олександрійської церкви в Одесі, я став в дверях і сказав: цього не буде».

Окрім того, Патріарх Феодор підкреслив, що «Давня Олександрійська Церква формулює свою позицію таким чином: ми перед Богом разом з Російською Православною Церквою і закликаємо, щоб Православна Церква була єдиною і неподільною, як завжди це було. У справах церковних немає місця для політики. Політика приходить і йде, а Церква перебуває на віки вічні».

Патріарх Феодор є випускником Одеського державного університету. З 1985 по 1990 роки був представником Олександрійського патріархату в Російській Церкві, на Одеському обійсті.

Попередній запис
Нова послуга від «Київського патріархату» – заплати за молитву через термінал
Наступний запис
Обіцянки політиків и обіцянки УПЦ КП про визнання. Очікування і реальність (ВІДЕО)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее