1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Православна Церква в Америці просить молитись за Предстоятеля УПЦ Митрополита Онуфрія

Православна Церква в Америці просить молитись за Предстоятеля УПЦ Митрополита Онуфрія

Православна Церква в Америці закликала клір та паству посилити молитви за Українську Православну Церкву та Її Предстоятеля. Про це йдеться в архіпастирському листі митрополита всієї Америки і Канади Тихона у зв’язку з останніми подіями, що безпосередньо стосуються Православної Церкви в Україні. Документ опублікований на сайті ПЦА 26 вересня 2018 року.

«Ми закликаємо наше духовенство, чернецтво та вірян висловити свою підтримку та посилити молитви про Його Блаженство, Митрополита Онуфрія та всіх єпископів, ченців, духовенство та вірян канонічної Української Православної Церкви, – йдеться у тексті. – Спираючись на цілющу силу Христа, ми закликаємо вірян Православної Церкви в Америці бути твердими у вірі, любові та надії, зберігаючи співпрацю та євхаристичне спілкування, як зі Вселенським Патріархатом, так і з Московським, тим самим пропонуючи знак єдності перед лицем нинішніх загроз єдності».

Також у зверненні сказано, що Священний Синод Православної Церкви в Америці «підтримує необхідність регулярного діалогу на всіх рівнях та закликає всі Помісні Православні Церкви вирішувати поточну кризу в Україні шляхом скликання Всеправославного собору або подібного соборного процесу, в котрому може бути знайдене істинне вирішення цієї проблеми».

Найближчим часом священноначаліє ПЦА розгляне ці події на своєму осінньому засіданні.  

Попередній запис
Олександрійський Патріарх Феодор: Блаженніший Митрополит Онуфрій – глава канонічної Церкви в Україні
Наступний запис
У Києво-Печерській лаврі вкрали старовинну ікону Георгія Побідоносця: крадія зафіксували відеокамери

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее