1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Православна громада у Німеччині залишається без храму

Православна громада у Німеччині залишається без храму

Унікальний дерев’яний храм св. Миколая у Гіфхорні (Нижня Саксонія, Німеччина), навколо котрого зібрана громада зі 120 вірян, може бути зачинений та виставлений на продаж. Про це повідомляє журнал “The International Affairs“.

Храм був побудований у 1994-1995 роках меценатом та діячом культури Хорстом Вробелем за зразком втраченої у результаті пожежі Преображенської церкви села Володимирської області 18-го століття. Він розташований у комплексі музею старовинних млинів, вхід у музей вартував прихожанам біля 30 євро в рік.

У 1995 році місце будівництва відвідав патріарх Алексій ІІ, а роком пізніше храм освятив митрополит Кирило, котрий опісля став Предстоятелем РПЦ.

Храм символічно був переданий у дар Московському патріархату, однак при цьому він залишався у приватній власності. Недавно власник вирішив продати цю нерухомість.

Як зазначив настоятель громади отець Геннадій, проблема після продажу буде, окрім решти, у тому, що єдиний шлях до церкви – міст через канал навколо музею, котрий залишається піднятим більшу частину дня. А чимала частина прихожан – мандрівники.

Попередній запис
Глава Фанару подякував віце-президенту Єврокомісії за підтримку у питанні Святої Софії
Наступний запис
Патріарший екзарх Південно-Східної Азії обсудив будівництво храму РПЦ у Сінгапурі з главою МЗС країни

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее