1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Правозахисники подали заяви про порушення прав віруючих УПЦ в ООН

Правозахисники подали заяви про порушення прав віруючих УПЦ в ООН

Глава НВО «Громадський правозахист» Олег Денисов в рамках проведення заходу «Релігія і держава – багатовимірні відносини» 5 березня в ООН спілкувався з делегатами про можливі шляхи подолання кризового становища Української Православної Церкви в країні.

Як повідомляє сайт правозахисної організації, вони, користуючись правами, наданими організаціям, що мають консультаційний статус при Економічній і Соціальній Раді ООН і відповідно до процедури роботи РПЛ ООН, подали заяви про порушення прав православних спільнот в Україні. Заяви включені до порядку роботи 37 сесії РПЛ ООН.

Крім того, повідомляється про проведену Денисовим зустріч зі спеціальним послом ЄС з просування свободи релігій та переконань за межами ЄС паном Яном Фігелем. В ході зустрічі обговорювалися можливості подолання тяжкого становища Української Православної Церкви у зв’язку з численними випадками порушень прав віруючих і посиленням релігійного протистояння в суспільстві. Яну Фігелю передали правозахисний звіт про порушення прав православних християн і копії письмових заяв, написаних на адресу РПЛ ООН.

Попередній запис
Сайт «Миротворець» закликає стріляти «московських попів»
Наступний запис
20 тисяч людей виступили на підтримку Десятинного монастиря УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее