1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Правий сектор» відзвітував про «переведення» до ПЦУ храму у Гніздичному

«Правий сектор» відзвітував про «переведення» до ПЦУ храму у Гніздичному

Представники праворадикальної організації «Правий сектор» на своїй сторінці у Фейсбук відзвітували про «переведення» храму Української Православної Церкви в селі Гніздичне Збаразького району Тернопільської області в ПЦУ.

«3 березня увійде в історію для села Гніздичне, як день незламної боротьби за власну українську віру.

Українська громада показала силу духу та відважність, перемігши усі протистояння та провокації проросійської громади на чолі з попом», – йдеться в повідомленні радикалів.

Також радикали повідомили про «ворогів», яких необхідно перемогти: «Війна триває не лише на сході, а й в тилу. Ми повинні розуміти, що ворог поруч і докладати максимум зусиль для перемоги».

Нагадаємо, 3 березня бійці «Правого сектора» захопили Свято-Преображенський храм у селі Гніздичне Збаразького району Тернопільської області. На опублікованому в Мережі відео радикали буквально викидають парафіян з їхнього храму. Пізніше з’явилися кадри, де скандальний клірик УПЦ КП та інші «активісти» б’ють жінок.

«Це відео тягне на статтю Кримінального кодексу», – пишуть люди в коментарях Фейсбук «Правого сектора» і просять радикалів не піаритися на церкві.

Як повідомлялось, 3 березня 2019 року прихильники нової церковної структури за допомогою бійців «Правого сектору» захопили Свято-Преображенський храм у селі Гніздичне Збаразького району Тернопільської області. Віруючих канонічної Церкви, які зайшли в храм для переговорів, побили і вигнали на вулицю.

Попередній запис
У селі Гардишівка триває тиск на віруючих УПЦ
Наступний запис
Драбинку дозволили «віджимати» парафії УПЦ в межах Київщині

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее