1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. По всій території України “активісти” проводять пікети єпархіальних управлінь УПЦ, вимагаючи підтримки Томосу

По всій території України “активісти” проводять пікети єпархіальних управлінь УПЦ, вимагаючи підтримки Томосу

Протягом останніх двох тижнів, у містах обласного і районного значення України, нечисленні групи “активістів” пікетують приміщення єпархіальних управлінь УПЦ з вимогою про підтримку Томосу. Повідомлення про це надходять з Дніпропетровської, Тернопільської, Волинської, Закарпатської, Житомирської, Чернігівської, Івано-Франківської та інших областей України. 

Варто зазначити, що акції проходять у двох напрямках. По-перше, прихильники створення ЕПЦ в Україні проводять пікети кафедральних соборів та єпархіальних управлінь. По-друге, “активісти” заявляються адміністративні приміщення єпархій УПЦ, приносячи з собою так звані звернення, підписані представниками різних громадських організацій. Наприклад, у заяві, принесеній в єпархіальне управління Волинської єпархії УПЦ, свої підписи залишили представники таких праворадикальних організацій, як “Правий сектор”, “Національні дружини”, “Нацальянс” та інші. Про це повідомляє сайт lutsk.rayon.in.ua

Також слід звернути увагу на низький рівень ознайомленості “активістів” з суттю самого церковного питання. Вони постійно плутаються в термінах, не можуть сформулювати свою позицію з питань, що їх цікавлять. Курйозний випадок стався в Кривому Розі, коли, один з пікетувальників єпархіального управління місцевої єпархії УПЦ, сказав, що він “взагалі людина не віруюча”, але питання Томосу для нього актуальне. У Житомирі “активісти” взагалі вимагали від УПЦ “підтримати ТомАса”. 

Попередній запис
Предстоятель Албанської Церкви засудив спроби втручання Константинополя в українське церковне питання
Наступний запис
Очільник Закарпатської єпархії УПЦ КП закликав місцевих архієреїв УПЦ підтримати створення ЄПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее