1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Почалася протидія молитовному стоянню – на автобус вірян УПЦ у Рівному скоєно напад

Почалася протидія молитовному стоянню – на автобус вірян УПЦ у Рівному скоєно напад

Близько п’ятдесяти віруючих з Рівненської єпархії УПЦ планують приєднатися до молитовного стояння, яке розпочалося 1 жовтня 2018 року на захист віри у столиці. Проте їм чиняться перешкоди, а автобус було побито невідомими. Про це повідомляє «Перший Козацький».

Як повідомив священнослужитель, який супроводжує групу, четверо невідомих у балаклавах закидала камінням транспорт з людьми, котрий знаходився на Свято-Георгіївському подвір’ї. Однак православні Рівненської області все ж приєднаються сьогодні до молитовної акції, але через цей інцидент – трохи згодом. Він має інформацію, що можливі й інші провокації.

Як повідомила Спілка православних журналістів, водій автобусу, приватний підприємець Микола Фільчук, котрий мав перевезти вірян УПЦ з Рівного на молитовне стояння до Києва, напередодні отримав попередження від Укртрансбезпеки, щоб він відмовився від цієї поїздки.

Коли підприємець приїхав туди для оформлення документації, йому повідомили, що не вітають його рішення перевозити вірян УПЦ, та розповіли про дзвінок, що поступив з СБУ. «Мені пояснили, що був дзвінок з СБУ, вони просили, щоб ми у якийсь спосіб не пустили тебе до Києва», – повідомив Микола Фільчук.

Нагадаємо, під будинком у центрі Києва, де, за даними джерел, знаходяться екзархи Константинопольського Патріархату, зібралися на молитовне стояння віряни УПЦ із Західної України, що найбільше потерпають від міжконфесійних конфліктів.

Попередній запис
Намісник Лаври: Хто дав Фанару право приписувати собі верховенство серед рівних?
Наступний запис
У Церкві Грузії офіційно заявили, що Константинополю не варто односторонньо вирішувати справи українського православ’я

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее