1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Постанова про прийняття законопроекту №4511 внесена до Ради

Постанова про прийняття законопроекту №4511 внесена до Ради

Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності рекомендують парламенту прийняти в першому читанні законопроект №4511 «Про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в державі, визнаній Верховною Радою державою-агресором».

Авторами законопроекту (№4511), зареєстрованого в Раді 22 квітня 2016 року, виступив ряд народних депутатів з фракцій «Блок Петра Порошенка», «Народний фронт» і «Самопоміч»: Олег Петренко, Олександр Бригинець, Андрій Левус, Сергій Висоцький, Олег Медуниця, Ігор Артюшенко, Дмитро Тимчук, Юрій Тимошенко, Олексій Скрипник, Богдан Матківський, Юрій Бублик, Олександр Опанасенко, Олена Масоріна.

Згідно закону, пропонується передбачити особливу процедуру реєстрації статутів релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в державі, визнаній Верховною Радою державою-агресором, та ввести в практику підписання договорів (угод) між державою та керівництвом зазначених релігійних організацій.

Законопроект також пропонує ввести процедуру узгодження кандидатур, які призначаються в керівництво релігійних організацій на центральному та регіональному рівні з центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері релігії.

Крім того, пропонується в обов’язковому порядку погоджувати з уповноваженим державним органом запрошення іноземних громадян для проведення проповідницької діяльності на території України.

 

Попередній запис
Скандальний законопроект не має достатньо голосів – протоієрей Миколай Данилевич
Наступний запис
Злодій, який обікрав церкву на Волині, затриманий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее