1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Портал «Ліга.нет» опублікував переклад колонки грецького журналіста про «афтокефалію» та втрату сану Московським Патріархом

Портал «Ліга.нет» опублікував переклад колонки грецького журналіста про «афтокефалію» та втрату сану Московським Патріархом

Грецький журналіст, директор Агенції церковних новин Андреас Лударос написав для orthodoxia.info колонку, опубліковану у поганому перекладі на порталі liga.net.

У вигляді тез матеріал можна зрозуміти як судження про ослаблення РПЦ внаслідок того, що Московська Патріархія робила кілька неправильних кроків у спілкуванні з іншими Церквами. Помилки у викладанні фактів церковної історії (1952 замість 1951 року дарування незалежності нинішній Церкві Чеських земель і Словаччини, незрозуміле висловлювання про «афтокефалію» Польщі, котру «ніхто інший не визнав»), називання якихось «чеської» та «словацької» церков наводять на думку про те, що текст навряд чи належить якийсь компетентній особі.

Дослівно, РПЦ дорікають тим, що, «наприклад, вони могли б зробити масу корисних висновків від історії з польською афтокефалією, котру вони самі дали, але ніхто інший так і не визнав. Те саме вони б побачили на прикладах чеської та словацької церков, котрим вони дали афтокефалію у 1952 році, але котру ніхто не визнавав до 1998 року, коли Фанар видав відповідний томос».

Відповідно до викладеного, автор приходить до ідеї, що Предстоятель РПЦ може втратити свій сан.

Попередній запис
«Духовний ранок» у Рівненській ОДА перенесли на середу через приїзд американців
Наступний запис
УПЦ є більш незалежною, ніж Елладська автокефалія Фанару, – протоієрей Миколай Данилевич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее