1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Порошенко: Якщо будуть закликати захоплювати храм, це – московська агентура

Порошенко: Якщо будуть закликати захоплювати храм, це – московська агентура

Зі слів українського Президента, до нової Церкви, «освяченої Томосом», ніхто нікого не буде «запрошувати силою». Порошенко заявив, що створення Єдиної Помісної Української Православної Церкви – це шлях до миру, взаєморозуміння та об’єднання. Про це він сказав у своєму зверненні у четвер, 11 жовтня, передає NEWSONE.

Зі слів Гаранта, приєднання до ЄПЦ – питання вільного вибору для кожного віруючого, і ніхто не буде примушувати переходити до «незалежної Церкви».

«У нас не було, немає і не буде державної Церкви, – заявив Порошенко. – І до освяченої Томосом Української Православної Церкви теж ніхто не буде запрошувати силоміць. Ще раз підкреслюю – це питання вільного вибору для кожного віруючого. Спільне створення незалежної Церкви не може бути підставою для розбрату, протистояння, насилля і ми точно цього не допустимо».

Президент наголосив, що до його планів не входить розпалювання релігійної війни в Україні.

«І, якщо десь ви побачите людей, котрі закликають силою взяти Лавру, монастир чи храм, знайте, що це московська агентура, – попередив Петро Порошенко. – Тому що мета Кремля – розпалити в Україні релігійну війну. І це точно не мій план, не план українського народу та української держави».

Попередній запис
У Київському патріархаті так і не почали поминати Патріарха Варфоломія
Наступний запис
Нардеп Ігор Мосійчук анонсує захоплення лавр і храмів УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее