1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Порошенко привітав ліцеїстів промовою про Томос без Москви

Порошенко привітав ліцеїстів промовою про Томос без Москви

Президент України Петро Порошенко повторив на урочистих заходах з нагоди початку нового 2018/2019 навчального року в ліцеї «Наукова зміна» тези про «надання Томосу без Москви» та стратегічну важливість існування автокефалії для незалежної держави. Про це повідомляє прес-служба Президента. Сумнівні дані про «прийняття рішення надавати автокефалію без думки Москви всім державам», нагадаємо, були озвучені ним раніше за підсумками Архієрейського Собору в Стамбулі.

«Судячи, до речі, з учорашнього рішення Вселенського Патріархату, і Господь з нами, бо вчора було прийнято рішення про право Вселенського Патріархату без урахування думки Москви надавати всім державам, і в першу чергу Україні, право на створення помісної соборної православної української Церкви», – розповів гарант Конституції молодій науковій зміні.

Глава держави зауважив, що процес був розпочатий три роки тому (очевидно, сплутавши з позаторішньою парламентською ініціативою) і став публічним у квітні після звернення Президента і його підтримки Верховною Радою, обласними радами, а також після звернення ієрархів УАПЦ та УПЦ КП до Вселенського Патріарха.

Президент наголосив ліцеїстам «Наукової зміни», що незалежна православна Церква є одним із важливих елементів незалежної держави.

Попередній запис
До ЄПЦ пустять тільки тих, хто просив у Варфоломія автокефалію, – Філарет
Наступний запис
Зоря переконує, що легітимізувати розкольників можна тільки через зняття анафеми з Філарета

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее