1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Порошенко порівняв автокефалію з референдумом за незалежність України

Порошенко порівняв автокефалію з референдумом за незалежність України

Під час перебування на Хмельниччині Президент Петро Порошенко взяв участь у засіданні Регіональної ради розвитку області. Там він наголосив, що історичне рішення Священного Синоду Вселенського Патріархату про автокефалію Церкви в Україні (якого ще не відбулось) можна порівняти з референдумом 1 грудня 1991 року про незалежність України. Про це повідомив сайт Глави держави.

«Дуже символічно, що звістки з Синоду приходять напередодні річниці референдуму 1 грудня 1991 року, коли наш народ підтвердив свою волю жити у власній суверенній державі. Ми розриваємо імперські пута і йдемо своїм шляхом. А шлях цей один – повернення України до сім’ї європейських народів», – сказав Президент.

«Ми будемо молитися і працювати заради соборної єдиної незалежної України, єдиної помісної православної церкви. Волею Божою в Україні здійснюється  мрія, якій 1030 років. Україна здобуває духовну незалежність. Це виняткова  історична подія, яку справедливо було б порівняти зі здобуттям політичної незалежності», – відмітив і додав Петро Порошенко, не уточнивши, від кого українці мріяли стати духовно незалежними 1030 років тому, коли Київ був охрещений Константинополем.

Саме 1 грудня 1991 року в Україні відбувся всенародний референдум, який підтвердив незалежність нашої держави.

«Історичний акт, від якого почалася, відбулася і відновилася наша незалежність. Можу наголосити, що рішення, яке було прийняте вчора щодо надання автокефалії українській Церкві для нас, для українців абсолютно дорівнює референдуму про нашу незалежність. Бо незалежна церква – це духовна незалежність українців. Бо зараз йде процес державотворення», – сказав Президент.

Також Президент висловив сподівання, що українські ієрархи православних церков «добре усвідомлюють відповідальність, яка лежить на них» напередодні об’єднавчого собору українського православ’я. Зі слів Порошенка, дійство повинно відбутись у середині, а то й на початку грудня.

Попередній запис
В РПЦ прокоментували обшуки у митрополита Павла
Наступний запис
Даниїл Зелінський розказав, що статут базується на Томосі і материнській опіці Фанару, але нічого про нього не розповів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее