1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Порошенко повідав Зеленському, що не треба тиснути на Церкву й захоплювати храми

Порошенко повідав Зеленському, що не треба тиснути на Церкву й захоплювати храми

Чинний Президент України Петро Порошенко в заочній полеміці з Володимиром Зеленським заявив, що Церква служить об’єднанню країни і її не можна ні в якому разі «виносити за дужки», як це помилково робить його опонент. Про це Порошенко розповів в ефірі програми «Свобода слова» каналу ICTV.

«Головне – не тисніть, не захоплюйте храми! – зажадав чинний Президент. – Не намагайтеся спекулювати лаврами, священиками, владиками».

На глибоке переконання Президента, абсолютно неприпустимо нав’язувати українцям якусь Церкву: «У кожної людини, у кожного українця своя дорога до Бога і не нав’язуйте йому, в яку Церкву ходити, в який храм! Він сам без вас розбереться!».

Петро Порошенко гірко констатував, що, якщо Володимир Зеленський дозволяє собі «виносити за дужки» армію, мову й Церкву, тоді йому залишається винести за дужки і всю Україну.

Нагадаємо, раніше Порошенко, який зіграв основну роль у виникненні ПЦУ, заявляв, що Україна не буде поклонятися чужим богам, не розумів, як українці можуть відвідувати храми УПЦ, в яких «служба Божа розпочинається з молитви за Кирила, за Путіна, за російське військо». Також Президент стверджував, що УПЦ нічого робити в Україні і вона повинна виїхати «додому в Росію».

 

Попередній запис
Храм УПЦ у Повчі опечатали до вирішення питання через суд
Наступний запис
Клірики УПЦ звернулися до голови Корецької РДА через події у Копитові

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее