1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Порошенко намагається поділити християн за національною ознакою, – політолог

Порошенко намагається поділити християн за національною ознакою, – політолог

Політолог Кирило Молчанов пояснює: Константинопольський Патріархат не має наміру допомагати Президенту Порошенку використовувати питання Томосу як фактор у передвиборчій кампанії, повідомляє «Перший Козацький». Сам проект Помісної Церкви остаточно сформувався як політична, а не церковна ідея, наголосив експерт.

«Будуть нескінченні маніпуляції з Помісною Церквою, оскільки, свідомо чи ні, Петро Олексійович під час виступу на Дні Незалежності обмовився, що питання Томосу – це більш, ніж релігійне, це питання політичне», – зазначив Молчанов.

Зі слів Кирила Молчанова, глава держави окреслив Помісну Церкву як «наднаціональну стратегію, котра могла б вбирати у себе не тільки питання віри, а й питання виключно захисту, загальнонаціональної ідеї. І договорився до того, що, виявляється, в Україні є тисячолітня історія українського християнства. І як трактувати це спірне питання… Тут вже, певно, потрібні роз’яснення, можливо, від апостола Павла. Бо я важко уявляю, як він за національною ознакою вирішив ділити християнство».

«У Константинополі вже також оцінили всі ці загравання і явно не мають наміру допомагати Петру Олексійовичу використовувати їхній фактор у передвиборчій кампанії. Вони не будуть точно йти у стислих строках президентської кампанії – просто не встигають за ним», – каже експерт.

Також Кирило Молчанов нагадав про болісність цієї теми.

«І чим більше Президент підливає масла у вогонь, назвавши УПЦ, єдину канонічну, неканонічною Церквою під час параду, – думаю, це теж такий дзвіночок був для Варфоломія, що, якщо підіграти зараз українській владі, то це може трагічно завершитись: і захопленнями Лавр, храмів. Не думаю, що Варфоломій хоче брати на себе ту відповідальність, котра може бути достатньо кривавою», – прогнозує експерт. 

Попередній запис
Георгій Коваленко поскаржився у ТСН, що в УПЦ мало любові та поваги
Наступний запис
Портников переконує, що Митрополит Онуфрій може очолити ЄПЦ у випадку участі в проекті канонічної Церкви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее