1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Порошенко заявив, що «перший стане на захист храмів УПЦ»

Порошенко заявив, що «перший стане на захист храмів УПЦ»

3 грудня 2018 року Президент України Петро Порошенко в ефірі програми «Свобода слова» на «ICTV» знову заявив про свою готовність не допустити захоплення храмів УПЦ і особисто стати на їх захист. Про це повідомляє СПЖ.

«Я перед 14 жовтня зустрівся з усіма політичними силами, які хотіли організувати ходу і організували її, і сказав, що, якщо хтось підійде до храму, я перший стану на захист цього храму», – зазначив Президент.

Він наголосив, що будь-який конфлікт, а тим більше кровопролиття, вигідний Росії, тому в справі створення Єдиної Помісної Церкви неприпустимий тиск української влади.

«Сутичка – це те, до чого прагне Росія. Ми, мудрий український народ, точно не дозволимо це зробити. Нам потрібна єдність Церков», – додав Порошенко.

Він упевнений, що в нову церковну структуру прийдуть всі ієрархи УПЦ КП, УАПЦ і частина ієрархів УПЦ.

«А ті, хто залишаться поза процесом – все одно прийдуть, але пізніше, тому що парафіяни і народ допоможуть зробити цей вибір», – заявив Глава держави.

Він каже, що «допомогти» архієреям УПЦ прийняти рішення про перехід в Помісну Церкву повинен «народ, а не Президент; переваги, які дає ЄПЦ, а не тиск влади».

Нагадаємо, 1 грудня 2018 року Петро Порошенко заявив, що УПЦ більше не вдасться  «таврувати, хто у нас канонічний, а хто – безблагодатний», і що змінити цю ситуацію Президент вважає своїм обов’язком.  За його словами, держава гарантує право свободи віросповідання, але «”пальци вєєром” Московський Патріархат тут розставляти» більше не буде.

Попередній запис
В Житомирі правоохоронці обшукали житло настоятеля кафедрального собору УПЦ
Наступний запис
Константинополь визначив дату об’єднавчого собору, – Парубій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее