1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Порошенко заявив, що ніколи не говорив про дату Томосу і не допустить кровопролиття

Порошенко заявив, що ніколи не говорив про дату Томосу і не допустить кровопролиття

Після Томосу влада не допустить будь-яких провокацій. Про це заявив Президент України Петро Порошенко в інтерв’ю телеканалу «Перший Західний», опублікованому на офіційній сторінці Президента. Також Гарант запевнив, що після створення Помісної Церкви в Україні збережеться свобода віри.

«Я наголошую, що і після отримання Томосу ми не допустимо будь-яких провокацій, у які б ряси не вдягались провокатори, – зазначив Президент. – кожен буде ходити своєю дорогою до Бога. І ми не допустимо і не повинні допустити пролиття навіть однієї краплини крові, оскільки тільки вірою та молитвою буде створена та буде існувати Українська Помісна Православна Церква».

Порошенко також нагадав, що Вселенський Патріарх Варфоломій призначив експертів, котрі відкрили роботу на фінішній прямій з надання Томосу Україні.

«Я ніколи не говорив і не говорю ані про дату, ані про те, що Томос у нас у кишені. Я продовжую наполягати, що отримання Томосу потребує молитви кожного з нас. Щирої молитви до Бога. Оскільки без Божої допомоги цього не буде. І потребує нашої боротьби за створення Церкви», – підсумував Президент.

Нагадаємо, за спостереженням експерта, ідеологи в Адміністрації Президента роблять ставку геть не на помісну Церкву, а на розпалення конфлікту для зриву виборів.  

Попередній запис
Юраш підключився до обговорення зняття анафеми РПЦ Філарету
Наступний запис
Філарет розуміє, що з Томосом треба поквапитись до президентських виборів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее