1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Порошенко валить церкву, – Балога

Порошенко валить церкву, – Балога

Віктор Балога вважає, що Порошенко розвалив економіку, вбив віру людей в Україні, а тепер взявся розвалювати церкву.

Глава адміністрації Президента за правління Ющенка визнав, що при своїй роботі на секретаріат екс-президента йшов тільки до однієї мети – створення Української Соборної Автокефальної Православної Церкви. Відповідним повідомленням Балога поділився з читачами Фейсбук.

«Я годинами спілкувався зі Вселенським Патріархом, переконуючи, що це важливо не тільки для України, але і для всього православного світу … Нам в 2008 році не вистачило півроку, щоб усіх об’єднати. На заваді стали тільки особисті амбіції окремих представників українського духовенства», – говорить чиновник

Про що саме домовлялися нинішній Президент з Патріархом Варфоломієм – про автокефалію чи про автономію, – Віктор Балога не знає. Він зазначив, що «Це різні речі. Автокефалія означає, що в Україні буде свій Патріарх, автономія – лише Митрополит. У 2008 році нам обіцяли український патріархат, якщо об’єднаються всі три православні церкви: УАПЦ, УПЦ КП і УПЦ МП».

За повідомленням Порошенка, звернення до Вселенського Патріарха підписали тільки представники УПЦ КП і УАПЦ, і цього не досить, щоб мати свого патріарха і автокефалію. Тому завдання влади – посадити всі три церкви за круглий стіл і створити умови, щоб всі вони проголосували за об’єднання.

«Нам потрібна єдина помісна православна церква, але справжня, дійсно єдина, як для лівого берега, так і для правого. Вона повинна існувати насправді, а не на словах», – пише Балога. – «А Порошенко, як завжди, поліз в телевізор, не довівши справу до кінця. Він розвалив економіку, вбив віру людей в Україні, а тепер взявся розвалювати церкву».

Попередній запис
ЄПЦ висувається в якості нового ходу для президентської кампанії – політологи
Наступний запис
”Київський патріархат” на міжнародній арені, або все що треба знати про діяльність українських розкольників у Європі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее