1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Помпео подав сигнал до дії для влади України щодо ПЦУ, – експерт

Помпео подав сигнал до дії для влади України щодо ПЦУ, – експерт

Схвалення держсекретарем США Майком Помпео визнання ПЦУ Елладською та Олександрійською Церквами – сигнал до дії для української влади. Так вважає Директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики, політолог Руслан Бортник, котрий прокоментував підсумки зустрічі Помпео з главою ПЦУ Епіфанієм Думенком, яка відбулася 31 січня 2020 року. Про це повідомляє СПЖ.

«Слова Помпео – це формальний символ того, що США підтримує ПЦУ. Для української політичної еліти це ще й певний сигнал до дії: якщо ви хочете мати підтримку з боку Америки – ви повинні підтримувати нову церковну структуру в Україні. Це погіршить становище інших Церков в Україні, оскільки ми знаходимося зараз в рамках американського політичного курсу. Заява Помпео посилить елітарну підтримку ПЦУ, і послабить підтримку інших Церков, і в першу чергу – УПЦ», – пояснив експерт.

За його словами, підсумки зустрічі Помпео з Епіфанієм сигналізують, що на міжнародній арені США і надалі буде вести діалог на користь недавно створеної релігійної організації і допомагати їй розширювати сфери свого тиску.

Фото – сайт ПЦУ

Попередній запис
У Дніпрі націоналісти зірвали відкриття православного фестивалю
Наступний запис
У селі Сусваль поліція опечатала храм УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.