1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Поліція посилює патрулювання вінницьких храмів через дії ПЦУ

Поліція посилює патрулювання вінницьких храмів через дії ПЦУ

Управління Нацполіції у Вінницькій області вирішило посилити патрулювання поруч з храмами, де вже були або можуть виникнути міжконфесійні зіткнення. Причиною стало кілька конфліктів через переводи громад Української Православної Церкви в ПЦУ і суперечки за храми, повідомляє відділ комунікації управління.

«Ми не допустимо ніяких актів насильства, агресії, захоплення церковних об’єктів і майна, – заявив глава Управління Юрій Педос. – Усі подібні дії припинятимуться, а причетні до них особи нестимуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Процес переходу віруючих в ПЦУ повинен здійснюватися згідно з законами України і це має бути добровільне особисте рішення кожного громадянина без втручання органів влади всіх рівнів, як це визначено Конституцією України».

Начальник облуправління у справах національностей та релігій Ігор Салецький погодився, що переходи повинні проходити лише мирно, без втручання влади, і засудив силові захоплення храмів.

Після одного з останніх конфліктів у селі Писарівка Вінницького району до поліції звернувся постраждалий священик (ЗМІ писали про те, як літнього настоятеля отця Василя Соніна хапали за бороду). З Козятинського, Літинського та Барського районів були повідомлення про зрізання замків на храмах, незаконному опису церковного майна.

Як повідомлялось, прихильники ПЦУ за підтримки місцевої влади і допомоги радикалів намагаються захоплювати храми в різних регіонах.

Попередній запис
З захопленням не склалося: екс-митрополит УПЦ виділив священику-розкольнику з Веселого нову парафію
Наступний запис
Члени УПЦ КП села Ворсівка хочуть виселити священика УПЦ з будинку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее