1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Поліцейські затримали чоловіка, який намагався підпалити передану фанаріотам Андріївську церкву

Поліцейські затримали чоловіка, який намагався підпалити передану фанаріотам Андріївську церкву

Зловмисником, підозрюваним у спробі підпалу храму, виявився 32-річний киянин. Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції в столиці Андрій Крищенко, передає «Сегодня».

У будинку чоловіка провели обшук, в ході якого вилучили планшети, мобільні телефони, рюкзаки, горючі рідини, клейку стрічку і одяг. Його спільників шукають.

Підпал стався 15 листопада. В поліцію зателефонував охоронець і сказав, що невідомі кинули пляшки із запальною сумішшю в бічні двері Андріївської церкви. Загоряння не сталося, ніхто не постраждав. З місця події експерти вилучили скляну пляшку зі слідами кіптяви, обмотану клейкою стрічкою, залишки частин інших пляшок і рюкзак.

У поліції повідомили, що раніше чоловік проблем із законом не мав. Сьогодні, 27 листопада, зловмиснику оголосили про підозру, і найближчим часом суд обере йому запобіжний захід. Кримінальне провадження розслідується за ч. 2 ст. 15 і ч. 2 ст. 194 (“Замах на умисне знищення або пошкодження майна”) Кримінального кодексу України. За вчинене правопорушення передбачено до десяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів виконав рішення ВРУ та передав Андріївську церкву Константинопольському Патріархату безоплатно в постійне користування. Про це йдеться в постанові уряду, прийнятому 28 листопада.

Попередній запис
В Австралії засновника українського розколу засудили до ув’язнення за шахрайство
Наступний запис
Митрополит Павел прокоментував свої стосунки з Президентом та перспективи автокефалії для ЄПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее