1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Політолог прокоментував роль УПЦ в питанні подолання державного конфлікту

Політолог прокоментував роль УПЦ в питанні подолання державного конфлікту

Кость Бондаренко, директор Фонду Української політики вважає, що Українська канонічна Православна Церква, яка діє і на території України, і на території анексованого Криму, і на непідконтрольних Україні територіях Донбасу, є єдиною ланкою, яка зв’язує ці території в єдину систему і поки не дає можливості повністю розвалитися Україні. У зв’язку з цим, на його думку, гоніння на Українську Православну Церкву організовані силами, охочими розвалити країну, пише СПЖ, посилаючись на «Апостроф».

Коментуючи заклики «миротворця» до розстрілу священиків УПЦ, Бондаренко заявив, що «”Миротворець” діє за принципом, що мир – це війна, а правда – це брехня і так далі … І «Миротворець» – це відповідність руандійського Радіо тисячі пагорбів, яке фактично спровокувало різанину проти тутсі в Руанді в 90-х роках. Відповідно, фактично тим же займається і сайт “Миротворець”, який за назвою повинен навпаки сприяти відновленню миру в Україні».

З цього приводу політолог висловив здивування: чому об’єднуючу функцію УПЦ не використовують за призначенням.

«У нас деякі, навпаки, закликають радикально вирішувати питання з Церквою, яка їм чомусь не подобається, – каже Бондаренко. – І у мене іноді виникають думки з приводу того, чи не грають подібні “ЗМІ” на користь тієї ж Росії? Тому що насправді після таких заяв Путін і його оточення можуть аплодувати “Миротворцю“, тому що він робить набагато більше для того, щоб посварити дві частини України, громадян і віруючих людей різних конфесій, ніж всі російські найманці на території так званих ЛНР/ДНР разом узяті».

Такий стан речей експерт пов’язав з роллю УПЦ у справі обміну військовополонених: «Зрозуміло, що саме авторитет Митрополита Онуфрія в грудні зіграв найважливішу роль при обміні полоненими. Тобто потрібно використовувати цей зв’язок … А подібного роду заяви можуть мати під собою й ту підставу, що виник цілий підпільний бізнес на обмін полоненими – і це не секрет. Про це багато писалося. А коли Митрополит Онуфрій їде і звільняє сотні людей з полону просто так і, відповідно, комусь перебиває великий бізнес, то, я думаю, що після цього у Церкві відразу ж з’являються великі неприємності. Відразу ж з’являються радикали, які намагаються якимось чином підірвати авторитет Церкви або просто загрожують нападами на Церкву. З ініціативи “Миротворця” відразу з’являється ціла хвиля антицерковних дій. Я думаю, що Церква комусь стала поперек горла, бо комусь зірвала великий куш, який хтось повинен був отримати. А ті люди, які стоять за “Миротворцем”, діють за принципом “Кому війна, а кому мати рідна”, будемо говорити відверто».

Попередній запис
Синод УПЦ закликав закрити кримінальне провадження проти Запорізької єпархії
Наступний запис
Вандали осквернили ворота монастиря УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее