1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Політичне майбутнє Чорногорії залишається невизначеним

Політичне майбутнє Чорногорії залишається невизначеним

Представник руху URA, котре об’єднує албанські партії країни, Філіп Аджич заявив, що URA не голосуватиме за скасування спірного закону «Про свободу віросповідання та переконань та правове становище релігійних громад». Зі слів Аджича, його однопартійці готові голосувати лише за поправки до закону. Албанці не приховують, що їхня мета – не допустити будь-яких привілеїв стосовно Сербської Православної Церкви.

На виборах, котрі недавно відбулись у Чорногорії, коаліція албанських партій URA отримала лише 5,57% голосів. Для порівняння, коаліція «За майбутнє Чорногорії», котру підтримала СПЦ, отримала 32,52%. Однак щоб розраховувати на мінімальну більшість у парламенті (41 місце з 81), опозиції необхідна підтримка албанців. URA не бентежить навіть та обставина, що відкликання «антиправославного та антисербського» закону, як його називають у Чорногорії, було однією з головних передвиборчих обіцянок опозиції.

Тепер зрозуміло, як чинному президенту Міло Джукановичу вдавалось утримувати владу майже 30 років. Опозиція розрізнена, а національні меншини відстоюють лише свої інтереси. На цьому фоні політичне майбутнє Чорногорії залишається невизначеним, як і доля у ній Сербської Православної Церкви.

Телеграм

Попередній запис
Громаду смт Клавдієво-Тарасове відвідав ієрарх УПЦ КП
Наступний запис
Лукашенко прибув на освячення храму БПЦ у Мінському районі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее