1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Польська, Болгарська та Грузинська Церкви поки що не коментують рішення Синоду РПЦ

Польська, Болгарська та Грузинська Церкви поки що не коментують рішення Синоду РПЦ

Польська Автокефальна Православна Церква, Болгарська Православна Церква та Грузинська Православна Церква поки що не коментують рішення Руської Православної Церкви перервати спілкування з Константинопольським Патріархатом. Помісні Церкви чекають на офіційні документи з Москви.

«Коментарі будуть тільки тоді, коли ми вивчимо документи від московського Синоду. Тоді наш Синод зможе прийняти рішення, і ми висловимо свою позицію», – повідомив представник Митрополита Варшавського і всієї Польщі Сави Єжі Дорошкевич, передає ТАСС.

Болгарська Православна Церква (БПЦ) також чекає на офіційну інформацію про рішення БПЦ. «Про рішення Синоду РПЦ ми знаємо з повідомлень ЗМІ, тому чекаємо. Як тільки лист від РПЦ поступить, Синод Болгарської Православної Церкви збереться для його обговорення», – повідомили у церковній канцелярії.

У Грузинській Православній Церкві також заявили, що озвучать свою позицію у зв’язку з рішенням РПЦ за підсумками засідання Священного Синоду, котре відбудеться найближчим часом, передає РІА «Новости».

Попередній запис
Невідомо, що буде зі статутом і назвою майбутньої церкви – усе вирішує Фанар, а Філарет не йде на компроміс, – предстоятель УАПЦ
Наступний запис
На «Радіо Свобода» продовжують стверджувати, що Білорусь хоче Томос, і її треба повернути Константинополю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее