1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Покаяння Філарета виглядало би зараз неймовірним

Покаяння Філарета виглядало би зараз неймовірним

Про місію Філарета, попущену йому Господом, ми не могли здогадатися 26 років. 26 років розколу, підлості та огидності.

І ось через 26 років, коли Фанар разом із Порошенком вирішили спокусити єпископів та священиків нашої Української Православної Церкви у розкол та об’єднання із самочинним збіговиськом, виявилось, що в абсолютної більшості з них вже є імунітет і відраза до розколу. І випрацювані вони саме Філаретом та його «Київським Патріархатом».

Саме Філарет, вчепившись у «мою чарівність» патріаршого клобука, не допустив обрання главою ПЦУ на «об’єднавчому соборі» тоді ще митрополита Вінницького Симеона. А саме Симеона хотів бачити у цій ролі Порошенко, і саме Симеон міг передати зовнішню видимість «канонічності» цій новій фазі розколу.

А коли гібрид «ПЦУ» був таки створений, то саме Філарет став його внутрішнім викривачем, розділяючи зсередини створену «антицеркву» та публічно промовляючи про внутрішню гниль обману та інтриг…

Сьогодні повідомили, що Філарет захворів на коронавірус. Вік вже похилий… колись, пару років тому, загорілась ненадовго надія на його покаяння. Він тоді прислав майже покаянний лист у Москву… прислав і незабаром відрікся від цього наміру. Звісно, його покаяння виглядає неймовірним зараз. Але що неможливе людям, те можливе Богу. Ми не знаємо, який фінал приготував для нього Творець.

Телеграм

Попередній запис
Незграбна провокація Джукановича
Наступний запис
Звідки беруться нові ієрархи Філарета

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее