1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Позиція УПЦ КП нівелює свободу та рівноправ’я ЄПЦ, – Говорун

Позиція УПЦ КП нівелює свободу та рівноправ’я ЄПЦ, – Говорун

Позиція Київського патріархату по «об’єднавчому собору» нівелює передумови для створення соборноправної і внутрішньо вільної Церкви. Це принципові речі, пов’язані з «якістю» майбутньої церкви. Таку думку висловив у своєму Facebook позаштатний клірик УПЦ архімандрит Кирил (Говорун).

За його словами, найбільші розбіжності між Константинополем і Київським патріархатом стосуються бачення «об’єднавчого собору».

«Перше: Київський патріархат за те, щоб “собор” був винятково архієрейський, і проти участі в ньому вірян і духовенства. Константинополь – за таку участь. Друге: Київський патріархат за відкрите голосування на “соборі” щодо наступного предстоятеля, а Константинополь – за закрите», – пояснив отець Кирил.

На думку архімандрита, хоча обидва питання процедурні, вони є принциповими для майбутнього об’єднаної української Церкви.

«Позиція Константинополя створює передумови, щоб ця Церква була соборноправною і внутрішньо вільною, а позиція Київського патріархату поки ці передумови нівелює. Боротьба за якість майбутньої Церкви починається саме з цих питань», – підсумував богослов.

Попередній запис
Корчинський теж хоче потрапити на «собор»?
Наступний запис
Константинополь створює в Україні напівавтономну релігійну структуру, – політолог

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее