1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Повідомлення про «спробу замаху» на митрополита Луку є фейком, – Геннадій Єлін

Повідомлення про «спробу замаху» на митрополита Луку є фейком, – Геннадій Єлін

Завідувач канцелярією Запорізької єпархії УПЦ протоієрей Геннадій Єлін спростував інформацію про спробу замаху на митрополита Луку (Коваленка), що з’явилась у ЗМІ.

Про «замах» повідомив блог соціальної журналістики «Enigma». Відповідно до тексту, 7 червня 2019 року в Запоріжжі працівники СБУ затримали людину, котра намагалась підірвати машину митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки (Коваленка).Замах на правлячого архієрея Запорізької єпархії при цьому зв’язали із його заявою про розпалювання міжрелігійної ворожнечі у регіоні членами політичної партії «Демократична сокира».

«Затриманий зловмисник хотів «покарати» головне представництво російського патріархату в регіоні, підірвавши саморобною вибухівкою машину митрополита, у котрій перебував також особистий охоронець Луки Олександр Курников… Все для того, щоб знов підняти тему для чергового сюжету в програмі “Вести”: “На Україні вбивають попів”», – написали на ресурсі.

«Інформація про замах на життя митр. Луки, розповсюджена сьогодні (7 червня) у ЗМІ, не відповідає дійсності. Владика живий, здоровий, сповнений сил та енергії», – повідомив Геннадій Єлін.

Попередній запис
Філарет завдав образи та прикрощів Євстратію Зорі
Наступний запис
Патріарх Варфоломій руйнує Православ’я, – митрополит Болгарської Церкви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее