1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Поборник «Київського патріархату» Єленський не відступиться від дискримінаційних законопроектів

Поборник «Київського патріархату» Єленський не відступиться від дискримінаційних законопроектів

З усіх запрошених авторів скандальних законопроектів на зустріч з віруючими УПЦ, які з’їхалися з усієї країни до Києва 30 листопада, прийшов тільки Віктор Єленський. Віруючі приїхали, щоб розповісти про свою позицію щодо законопроектів № 4128 і 5309. Також в залі був присутній глава Департаменту з питань релігій і національностей Андрій Юраш, повідомляє СПЖ.

Нагадаємо, що понад 60 тисяч виборців підписали звернення до народних депутатів України із закликом відкликати або не голосувати за антицерковні законопроекти №, № 4128 і 5309.

На зустріч прибули віруючі, чиї храми вже захопили розкольники, часто із застосуванням грубої фізичної сили, і тепер їм доводиться молитися в тому числі і в гаражах. Виступаючі говорили про те, що в разі прийняття, законопроект № 4128 узаконить рейдерські захоплення церков і може привести країну до релігійної війні.

Але, на думку Єленського, захоплень храмів не відбувається. Це просто громада висловлює бажання змінити конфесійну приналежність. Він доводив також правомірність і справедливість законодавчої ініціативи. Тому Єленський не бачить нічого дискримінаційного в законопроекті № 4128, а історії віруючих УПЦ, які приїхали на збори, його не переконали. Нардеп додав, що вважає, що мало хто з присутніх насправді розуміє сенс законопроекту № 4128, і що людям просто веліли зібрати підписи проти.

Нардеп повідомив наостанок, що є прихожанином «Київського патріархату» і запевнив, що буде голосувати за вищезгадану законодавчу ініціативу.

Попередній запис
Філарет вмив руки та заявив, що ніякого покаяння не було
Наступний запис
Руська Православна Церква створила комісію для діалогу з українськими розкольниками

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее