1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Плани Порошенка і фанаріотів не співпадають, – політолог

Плани Порошенка і фанаріотів не співпадають, – політолог

Дії Президента України Петра Порошенка щодо Церкви не дадуть йому самому очікуваного результату, оскільки Фанар втрутився в релігійне життя іншої держави заради власних цілей, передає слова директора Агентства соціальних комунікацій політолога Сергія Белашка  «Перший Козацький».

Експерт констатував, що Патріарх Варфоломій не має настрою до альтруїзму.

«У Стамбулі не готові займатись благодійністю на користь передвиборчої кампанії Петра Порошенка, – сказав він. – І така задача, як переобрання Порошенка на другий президентський термін, у Стамбулі взагалі нікому не ставилась».

На думку Белашка, Патріарх Варфоломій хоче створити в Україні екзархат Константинополя, а не вільну від сторонніх впливів Помісну Церкву.

Новий екзархат підвищить вагу Константинопольського Патріархату в православному світі, тому що на цей момент він налічує всього 3 мільйони прихожан, а це набагато менше, аніж в інших Церквах, розповів експерт. У Коптській церкві 6 млн. прихожан, у Фанару 3 млн..

Політолог додав, що Порошенко не може «дотиснути або докрутити у вигідному для себе русі» питання автокефалії. Порошенко поставив релігійну проблему в центр суспільної уваги, тому йому доведеться пояснювати громадськості цей провал, прокоментував Белашко ситуацію, котра склалася на Банковій.

Експерт впевнений, що проект створення «державної або підлеглої їй установи», котрою політики хочуть бачити нову Церкву в Україні, зазнав краху.

Попередній запис
Єленський заявив, що єпископи УПЦ приєднаються до проекту ЄПЦ
Наступний запис
Справу про оренду Почаївської лаври відкрили для тиску на УПЦ, – експерт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее