1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Перехід» громад УПЦ в ПЦУ провалився, – експерт

«Перехід» громад УПЦ в ПЦУ провалився, – експерт

У ПЦУ «перейшло» менше одного відсотка релігійних громад УПЦ, а «чисті переходи» зі священиком можна перерахувати на пальцях. Тобто процес «переходу» громад Української Православної Церкви в ПЦУ провалився, заявив директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник.

«В УПЦ є 12 000 громад. Навіть якщо відбулося 20 або 50 “переходів”, то це менше 1%. Це ні на що сьогодні не впливає, – цитує його слова ГолосUA. – Більше того, більшість з тих “переходів”, які відбулися, варто розцінювати як поділ громад. “Чисті переходи” громад зі священиком можна порахувати на пальцях. Ця кампанія провалилася».

За словами політолога, після президентських виборів процес «переходів» може припинитися взагалі. Бортник не виключає, що можуть початися зворотні процеси.

«У юридичному плані кампанія “переходів” проходить із порушеннями прийнятого закону при адміністративному тиску влади, – каже експерт. – Як показала практика, тиск влади не спрацьовує, а викликає тільки відторгнення. До хвилі “переходів” в ПЦУ це не призвело. Після президентських виборів, в залежності від їхніх результатів, цей процес або пригальмується, або взагалі зупиниться. Не виключаю, що можуть початися зворотні процеси».

 

Попередній запис
Представники Фанару зустрінуться з Президентом Грузії Саломе Зурабішвілі
Наступний запис
Митрополит Антоній (Паканич) зустрівся з Патріархом Єрусалимським Феофілом

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее