1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Перебування бразильця Лусваргі на волі – питання до влади, а не до монахів

Перебування бразильця Лусваргі на волі – питання до влади, а не до монахів

Братія Голосіївського монастиря не могла знати, ким був Рафаель Лусваргі, котрий знаходився на території обителі, пояснюють в УПЦ. Те, що звільнений рішенням суду Лусваргі опинився в монастирі, – питання не до монахів, а до судів, прокуратури та СБУ. Як повідомляє Спілка православних журналістів, про це в інтерв’ю «ВВС News  Україна» розповів голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу архієпископ Прилуцький і Ніжинський Климент.

«Навряд чи монахи цього монастиря чітко розуміли, ким є ця людина. До того ж у монастирі він не займався жодною деструктивною діяльність», – зазначив владика.

З його слів, дивно чути, що монастир УПЦ когось «ховав», Лусваргі там жив, оскільки мав на це повне право за Конституцією, і це право йому надала українська держава. «Так само, як і тисячі інших людей, він міг там молитись або нести послух», – каже ієрарх.

Владика Климент заявив, що причини того, чому так відбулось, треба шукати не в Українській Православній Церкві, питання треба адресувати українському судочинству, прокуратурі, СБУ, іншим інституціям, за результатами дій котрих ця людина отримала повне право жити на території монастиря або в будь-якому іншому приміщенні міста.

Нагадаємо, вдень 4 травня активісти угрупування «С 14» на чолі зі своїм лідером Євгеном Карасем увірвались до столичного Свято-Покровського Голосіївського монастиря УПЦ та з нецензурною лайкою накинулись на монахів. Націоналісти ображали насельників та вимагали «видати» місцезнаходження бразильця Рафаеля Лусваргі, котрий, за їхньою інформацією, входив до терористичного угрупування ЛНР та жив у монастирі.

З обителі радикали вирушили до посольства Бразилії, поруч з яким вони затримали бразильця та провели до будівлі СБУ. Громадянин Бразилії, котрий воював на Донбасі, був звільнений Печерським судом Києва в грудні 2017 під особисті зобов’язання. За інформацією ЗМІ, його готували до обміну, тому Лусваргі не залишав місто.  

Попередній запис
«Потрібно берегти чистоту віри», – Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Онуфрій
Наступний запис
Міністр закордонних справ України вмовляв Олександрійського Патріарха підтримати ЄПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее