1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Патріарх Єрусалимський Феофіл ІІІ закликав українських вірян триматися свого Предстоятеля – Митрополита Онуфрія

Патріарх Єрусалимський Феофіл ІІІ закликав українських вірян триматися свого Предстоятеля – Митрополита Онуфрія

Патріарх Єрусалимський Феофіл ІІІ закликав вірян Української Православної Церкви всупереч «особливим випробуванням» не втрачати надії та триматись за свого Предстоятеля – Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Про це повідомляє Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Делегація українських паломників, очолювана митрополитом Запорізьким і Мелітопольським Лукою (Коваленком), зустрілась в Єрусалимі з Патріархом Феофілом. Зі слів владики, котрі наводяться на сайті УПЦ, православні народи не повинні втрачати надії.

«Мир та відновлення єдності прийдуть тільки через Церкву і нашу молитву. Приклад цьому – Єрусалимська Церква, присутність котрої тут протягом багатьох століть є незмінним дивом. Пішли в небуття великі імперії, а Церква живе. Ми молимось за нашого собрата Блаженнішого Митрополита Онуфрія та стражденний народ України», – сказав Патріарх.

На думку Предстоятеля, триваюча у світі глобалізація має однією зі своїх головних цілей руйнування Православної Церкви.

«Щупальці глобалізації намагаються проникнути і до церковного тіла, щоб його зруйнувати. Це триває по всьому світу, включно з Україною. Втручання політиків у справи Церкви, представників однієї Церкви у справи іншої під впливом політиків, – це ознаки такого процесу. Тримайтеся свого Предстоятеля, не тільки знаходьте спокій у його молитвах, але й будьте його помічниками та моліться разом з ним, наслідуйте його у твердості віри», – звернувся до українців Патріарх Феофіл.  

Попередній запис
Греція відмовила у візі керуючому справами Московської Патріархії
Наступний запис
Рух за автокефалію в Україні пов’язаний з експансією католиків на Схід, – публіцист

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее