1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Патріарх Феофіл пропонує зібрати Всеправославну нараду в Іорданії

Патріарх Феофіл пропонує зібрати Всеправославну нараду в Іорданії

Патріарх Єрусалимський Феофіл під час перебування у Москві заявив, що Єрусалимська Церква пропонує зібрати Всеправославну нараду в Іорданії, щоб обговорити питання єдності Православ’я у євхаристичному спілкуванні. Про це повідомив у своєму Телеграм-каналі заступник керуючого справами Московської Патріархії єпископ Сава (Тутунов).

«Користуючись даною можливістю, оголошуємо, що ми відкриваємо двері нашого дому в Іорданському Хашимітському королівстві для проведення братерської зустрічі любові, що засвідчити перед Церквою та світом єдність Православної Церкви та нашу православну віру.

Ми надаємо гостинність освяченому зібранню в столиці Іорданського Хашимітського королівства, добре знаючи, яку роль відіграє його величність король Абдалла Другий як зберігач християнських та мусульманських святих місць на Святій Землі, і яких зусиль докладає Королівство для забезпечення такого становища, при котрому Іорданія залишається країною, де християни безперешкодно здійснюють свої молитви та паломництва…», – заявив Патріарх Феофіл.

«Хочеться вірити, що патріарх історично найстаршої кафедри всієї православної церкви, головної кафедри в тих місцях, де вона знаходиться, стане гарантом і свідком єдності православ’я, зможе подолати наслідки беззаконних дій щодо української церкви предстоятелів кафедр молодших за значимістю, нехай навіть і «старших» за візантійським імперським протокольним порядком. Дай Бог», – прокоментував єпископ Сава.

Попередній запис
Архієпископ Австралії: Без Константинополя ми були б як вівці без пастиря
Наступний запис
Віруючі в Растові просять допомогти з коштами на оздоблення нового храму

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее