1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Патріарх Феодор – президенту Кіпру: «Москва поводиться неправильно»

Патріарх Феодор – президенту Кіпру: «Москва поводиться неправильно»

17 вересня 2020 року, під час зустрічі з президентом Республіки Кіпр Нікосом Анастасіадісом, глава Олександрійської Церкви патріарх Феодор заявив про свою підтримку Константинопольського патріарха і «право народу України на власну Церкву», повідомляє orthodoxtimes.

Згідно з сайтом aviketos.com, глава Олександрійської Церкви відповів на запитання журналістів з приводу припинення поминання за літургією Предстоятелем РПЦ глави Фанару. Патріарх Феодор відзначив, що така реакція, безумовно, є неправильною.

Він також заявив, що не варто забувати про те, що в Константинопольської церкви дарували автокефальний статус ПЦУ, як і Церкви Греції та Олександрійському патріархату, і за це варто визнавати Вселенський патріархат. Патріарх Феодор нагадав, що сам згадує «митрополита Київського» Епіфанія з листопада минулого року.

«Я вірю, що час пройде, і ми побачимо більш і більш ясно проблеми, і в кінці все Церкви зійдуться разом, щоб бачити, що важливіше за нас – єдність між нами і управлінням народами на землі», – підсумував патріарх Олександрії.

Попередній запис
Зеленський побував у музеї митрополита Шептицького
Наступний запис
«Екуменізм святих» триває у Болгарії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее