1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Патріарх Феодор: “Питання автокефалії мають вирішуватись шляхом братерського обговорення”

Патріарх Феодор: “Питання автокефалії мають вирішуватись шляхом братерського обговорення”

29 червня 2018 року митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука (Коваленко) взяв участь у Літургії у місті Верія (Греція). Про це повідомляє сайт Запорізької єпархії УПЦ.

За традицією, в канун святкування дня пам’яті святих первоверховних апостолів Петра і Павла у місті Верія тривають заходи, присвячені духовному спадку святого апостола Петра, котрі щороку організовує Верійська митрополія Елладської Православної Церкви.

Цього року в урочистостях брали участь представники Помісних Православних Церков: Константинопольської, Олександрійської, Єрусалимської, Руської, Сербської, Румунської, Болгарської, Грузинської, Кіпрської, Елладської та Польської. Божественну літургію очолив Патріарх Олександрійський Феодор ІІ. У числі тих, хто співслужив, був і митрополит УПЦ.

Владика Лука, спілкуючись з Патріархом Феодором, розповів про кровопролиття, що триває на Донбасі. Патріарх згадав про те, що, коли він навчався в Одесі, він разом з митрополитом Одеським Сергієм відвідував місто Донецьк, пам’ятає його красу та доброту мешканців, простих трударів, тому для нього кровопролиття на Донбасі – це особистий біль, котрий постійно веде його до молитви про мир в Україні, що він і робить як в часі публічних богослужінь, так і келейно, до цього закликає ввірену йому Богом паству.

З приводу втручання політиків до внутрішніх питань Церкви, що також може нашкодити УПЦ, Олександрійський Патріарх зазначив, що сучасні політики частіше завдають шкоди Церкві, аніж Їй допомагають. Патріарх Феодор ІІ наголосив, що питання автокефалії мають вирішуватись шляхом братерського обговорення, оскільки лише спільна підтримка може сприяти їх вирішенню. «Будемо молити Бога, котрий робить все нам на благо, щоб він напоумив усіх для вирішення цих проблем. Якщо схизматик Денисенко хоче повернутись в лоно Церкви, то йому треба повертатись туди, звідки він прийшов. Те, що відпало, має повернутись туди, звідки відпало. Бог милосердний до тих, хто кається. Так і Церква прощає і приймає до своїй материнських обіймів усіх, хто кається – зазначив Предстоятель Олександрійської Православної Церкви.

Патріарх Феодор просив переказати братські побажання блага та підтримку Блаженнішому Митрополиту Онуфрію, Предстоятелю Української Православної Церкви, а архієреям побажав триматися свого Предстоятеля, наслідувати його молитовний подвиг, твердість віри і вірність Матері-Церкві.

Попередній запис
Патріарх Варфоломій назвав Константинополь Матір’ю-Церквою для України та пообіцяв вирішити церковне питання
Наступний запис
Делегація Константинопольського Патріархату прибуде до Москви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее