1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Патріарх Кирило передав слова підтримки та благословення віруючим УПЦ

Патріарх Кирило передав слова підтримки та благословення віруючим УПЦ

18 липня 2019 року, в день пам’яті преподобного Сергія Радонезького, Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирило передав слова підтримки та своє благословення віруючим канонічної Української Православної Церкви. Відеозапис звернення було опубліковане у Facebook.

 

«І Україна, свята земля, і народ український кожен день в моєму серці і в моїх молитвах, – сказав Святіший Патріарх. – І коли лунають звістки про скорботи, які спіткають наших вірних людей, які зберігають канонічне Православ’я, то, звичайно, серце моє піддається ще більшим випробуванням. Але знаю: жодна скорбота, жодна сльоза, пролита за Господа і за ту велику справу освячення народу і спасіння його, яке здійснює наша Церква, – жодна сльозинка не забута у Господа, і у відповідь на цю сльозинку ми отримуємо і в цьому житті розраду і допомогу, і відкриває вона перед нами врата вічності».

 

Предстоятель Руської Православної Церкви підтримав вірних УПЦ в тому шляху, який вони обрали.

 

«Єдиний правильний шлях – бути разом з Церквою Господа і Бога, яку Він здобував Своєю кров’ю! З справжньою Церквою! Не з квазі-церквою, ні з організацією, що іменує себе “Церквою”, а з реальним Тілом Христовим! І тоді спілкування в цьому Тілі Христовому один з одним, а найбільше – із Самим Господом, зміцнюватиме нас і допомагатиме долати труднощі, якими, на жаль, в достатку відзначений сьогодні історичний шлях улюбленої для мене України. Але ми віримо, що пройде ніч і настане день. Бережи вас усіх Господь!», – наголосив Патріарх Кирило.

Попередній запис
Більшість єпископів Грузинської Православної Церкви проти визнання ПЦУ, – ЗМІ
Наступний запис
Справу про підпал споруди на території Києво-Печерській лаври передали до суду

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее