1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Патріарх Кирило обсудив ситуацію навколо УПЦ з делегатами від Помісних Церков

Патріарх Кирило обсудив ситуацію навколо УПЦ з делегатами від Помісних Церков

31 січня Патріарх Московський і всієї Русі Кирило обсудив релігійну ситуацію в Україні з делегаціями Помісних Православних Церков, котрі прибули в Москву на урочистості з нагоди 10-ліття його інтронізації, та розповів їм про «канонічний сумбур», котрий відбувається на українській землі.

«У псевдопатріарха Філарета титул «Патріарха Київського і всієї Руси-України» і такий же титул в обраного Епіфанія Думенка, котрий іменує себе «митрополитом Київським і всієї Руси-України». Два «ієрархи» претендують на один і той самий титул та належать до однієї і тієї є самої в лапках «церкви». Це нонсенс. Але цей нонсенс санкціонований у тому числі й авторитетом Константинопольського патріархату», – передає сайт Московського Патріархату на своєму YouTube-каналі.

Його Святість зазначив, що дії Патріарха Варфоломія порушують принцип рівності всіх Православних Церков та більше схожі на втілення концепції «перший серед нерівних».

Патріарх Кирило розповів і про дії української державної влади, коли канонічну Церкву не лише поставили на місце розкольників, але й всіляко переслідують її духовенство та мирян.

«У Європі сьогодні ми бачимо відкриті гоніння на канонічну Православну Церкву», – поділився він з представниками Помісних Церков.

Предстоятель РПЦ наголосив, що Православні Церкви всього світу залишаються однією сім’єю, де є можливість звершувати Святу Євхаристію та спільно відповідати на виклики сучасного суспільства.    

Попередній запис
Не в силі Бог, а в правді, – архієпископ Варсонофій про позов митрополита Симеона
Наступний запис
Наша позиція незмінна, – ієрарх Польської Церкви про невизнання ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее