1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Патріарх Варфоломій розповів, що молиться за припинення братовбивчої війни в Україні

Патріарх Варфоломій розповів, що молиться за припинення братовбивчої війни в Україні

Патріарх Константинопольський Варфоломій у своєму зверненні до українських журналістів розповів, що Константинопольська Церква молиться про єдність українського народу і про мир в Україні та сподівається на припинення братовбивчої війни. Про це пише Спілка Православних Журналістів.

«Ми молимося за єдність українського народу. Ми молимося за мир в Україні. Наша надія на те, що братовбивча війна припиниться», – сказав Патріарх Варфоломій.

Також Константинопольський екзарх підкреслив, що історія України повинна послужити українцям уроком, щоб не повторювати помилок минулого. Як приклад він навів князя Ярослава Мудрого, який дбав про поширення християнства та єдність держави.

«У своєму заповіті Ярослав намагався запобігти боротьбі між його п’ятьма синами, розділивши свою імперію між ними. Розуміючи небезпеку, яка може виникнути в результаті поділів між братами, він заповідав їм жити в мирі один з одним. На жаль, поради мудрого батька не дослухались, і в результаті відбулися поділи, які ослабили Київську державу», – зазначив предстоятель Константинопольської Церкви.

«Єдність і мир дуже бажані і важливі для народу і Церкви України. Цей дух єдності є одночасно крихким скарбом і даром згори, який був дарований нам Троїчним Богом для нашого збереження та насолоди. Саме в цьому дусі єдності ми гаряче молимося і сподіваємося на те, що він візьме гору і в Україні», – уклав Патріарх.

Попередній запис
Православ`я і католицизм – погляд в майбутнє, не забуваючи минулого (Частина 2)
Наступний запис
«Філаретівці» і радикали дотисли міську раду щодо землі в Білгороді-Дністровському

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее