1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Патріарх Варфоломій просив Президента допомогти ліквідувати УПЦ КП, – Філарет

Патріарх Варфоломій просив Президента допомогти ліквідувати УПЦ КП, – Філарет

Константинопольський патріарх Варфоломій просив новообраного Президента України Володимир Зеленського прискорити ліквідацію Київського патріархату. Про це в інтерв’ю, опублікованому на офіційному сайті УПЦ КП, заявив Філарет Денисенко.

«Ми хочемо, щоб в Україні була незалежна Церква, – каже Філарет. – І вона є – це відновлений Київський патріархат. Зараз йде боротьба, боротьба за знищення Київського патріархату. Хто бореться проти нас? Бореться не стільки Московський Патріархат, скільки так звана ПЦУ: виконує завдання Вселенського патріарха Варфоломія – знищити остаточно Київський патріархат, щоб його і духу не залишилося».

«Коли новий Президент Зеленський Володимир Олександрович перебував у Вселенського патріарха цього року, то патріарх просив його прискорити ліквідацію Київського патріархату. Тобто Вселенський патріарх піклується про знищення Київського патріархату. Слава Богу, що Президент гідно відповів: він не буде втручатися в церковні справи, а ставиться однаково до всіх Церков. Зберігаючи конституційне право громадян на свободу совісті та віросповідань», – каже «патріарх».

Однак боротьба триває: за словами Філарета, вона йде і особисто проти нього, хоча «якби мене не було, Москва б тут давно панувала, і панував би в Україні Путін».

«У цьому беззаконні йому допомогли чиновники колишнього Президента Порошенка. Тому що Порошенко, коли побачив, що Президентом знову не стане, розставив своїх відданих чиновників і в Міністерстві культури, і в Міністерстві юстиції, і вони без нашої згоди, тобто без моєї згоди як керівника, зняли з реєстрації Київський патріархат, не маючи на це права. Бачите, коли прагнуть досягти своєї мети, законами не керуються!», – зазначив Денисенко.

Попередній запис
«Шкода старця», – екс-митрополит Симеон про Філарета
Наступний запис
В Михальчі сільрада намірена передати землю під храмом УПЦ у користування ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее